Hoe het begon :

AITEC werd in 1987 opgericht door Bert Herman. Toen een jonge, pas afgestudeerde Industriƫel Ingenieur, en ondertussen niet meer zo jong maar nog steeds eigenaar en zaakvoerder. Die eerste winkel was een klein huurpandje op het begin van de Naamsesteenweg.

Het concept van een gespecialiseerde zaak in electronische onderdelen sloeg aan, en al snel kwamen er enkele medewerkers bij.

Verder verloop

Na enkele jaren begon het kleine pand uit zijn voegen te barsten en werd uitgekeken naar een groter pand. In 1992 was het zo ver en werd er verhuisd naar de Naamsesteenweg 380. Ondertussen telde de firma een vijftal werknemers en werd er ook veel aan import en groothandel gedaan. De markt was toen nog erg nationaal georganiseerd en dat bood opportuniteiten om componenten in te voeren uit de buurlanden en hier te verdelen.

halfweg de jaren '90 werd de Europese markt helemaal open gegooid en werden onze leveranciers plots concurrenten. Er ontstonden pan-Europese distributie groepen waar als kleine speler heel moeilijk tegen op te tornen viel. Een reorganisatie drong zich op en in 1997 werd beslist alle import en groothandel aktiviteiten stop te zetten en enkel als regionale gespecialiseerde winkel verder te gaan.

In de loop van al die jaren onderging het gamma veel wijzigingen. Nieuwe producten kwamen er bij en sommigen verdwenen ook weer. Electronica is een snel evoluerende sector en we moeten altijd mee. Zowel met het aanbieden van nieuwe producten als met het loslaten van producten die ondertussen te mainstream zijn voor ons.

Eind 2021 na bijna 35 jaar is er beslist de winkel te verkopen. Hans verstraete nam de zaak over en deze gaat nu verder onder de naam My-tec. Zelfde gamma, zelfde locatie en zelfde inzet. hopelijk is hiermee de toekomst van de winkel verzekerd. AITEC zelf legt zich nu toe op internet en wifi installaties, engineering projecten en maatwerk voor bedrijven.